Najnovije vesti

5/11/2020

"Druga šansa" - upis za školsku 2020/2021.

OŠ “Sever Đurkić” vrši upis, za školsku 2020/2021. godinu, svih zainteresovanih polaznika koji nemaju završenu osnovnu školu. Nastava počinje u oktobru. I godina učenja, prvi ciklus – od I do IV razreda; II godina učenja, drugi ciklus – V i VI razred; III godina učenja, treći ciklus – VII i VIII razred. Za sve informacije obratite se Oliveri Stjepanović, andragoškom asistentu na broj 063/874-6704 ili na broj škole 021/6915-840.
4/20/2020

ПСИХОЛОШКА ПОДРШКА РОДИТЕЉИМА УЧЕНИКА ОСМИХ РАЗРЕДА

Драги родитељи, Пред вашом децом је још један задатак у предстојећем периоду. Наиме, 22, 23, и 24. aприла одржаће се пробни тест у кућним условима, који ће представљати новину за ваше дете. Ви најбоље познајете своје дете и можете му помоћи тако што ћете веровати у његове способности и досадашњи уложен рад и труд. И овај задатак ваше дете је способно да уради. Пружите подршку свом детету, охрабрујући га да смирено и одговорно приступи раду на тесту, без критиковања и сумње у резултате рада. Вашем детету омогућавате да са мањом психичком оптерећеношћу од неуспеха приступи раду на тесту. Имајући у виду да је ово пробни тест, резултати овог теста ће бити показатељ у којим областима ваше детете треба да употпуни своја знања и да се квалитетније припреми за успешно полагање завршног пријемног испита. Позитиван резултат вашег детета је пут остварења уписа жељене средње школе. Верујте у своје детете! Психолог Бланка Окука
4/20/2020

ПСИХОЛОШКА ПОДРШКА ЗА УЧЕНИКЕ ОСМИХ РАЗРЕДА

СЕВЕРЦИ, УСПЕХ ЗАВИСИ ОД ВАС! Дана 22, 23. и 24. aприла решаваћете задатке у пробном тесту за завршни испит. Ако сте узнемирени, имате трему и мислите да тест нећете урадити на задовољавајући начин знајте да су то тренутна стања која ће проћи када приступите раду на тесту. Такво стање можете превазићи понављањем себи порука као што су „ја то могу“, „ја ћу успети“ и сл. Задаци које ћете радити у кућним условима су новина за вас, те вам предлажем да приступите раду смирено и полако. Пре свега, предлажем вам да детаљно прочитате упутство. Затим, одговорите на питања за која сте сигурни да знате одговоре и пређите на рад задатака који захтевају више времена и промишљања. Знајте да овај тест није ни први ни последњи који треба да полажете. Учили сте и радили на сличним задацима током свог школовања, самостално и са професорима, тако да ће резултат вашег рада на тесту бити добар. Ово је пробни тест и он ће показати у којим областима треба да употпуните своја знања. Исти тест ће вам омогућити да завршни пријемни испит положите са успехом и на тај начин отворите врата средње школе коју желите да упишете. Драги осмаци, имате пуну подршку школе. Верујемо у вас да ћете одговорно и са успехом обавити овај задатак. Психолог Бланка Окука
4/20/2020

Учење на даљину/TÁVOKTATÁS

Како се прилагодити новонасталој ситуацији наставе на даљину и коме се обратити ако имате питања:
4/20/2020

Nastava na daljinu

16.03.2020. Zbog uvođenja vanrednog stanja povodom proglašene pandemije korona virusa, odlukom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kao i nadležnih izvršnih organa vlasti, nastava se do daljnjeg odvija na daljinu, na onlajn platformama. Za sva pitanja i nedoumice naše stručne službe su Vam na raspolaganju.
3/15/2020

Šestaci na uglednom času iz fizike i grafičke informatike

13.3.2020. Na uglednom času iz fizike i računarske grafike i multimedije, na kome su učenici I2 predstavljali svoje radove, prisustvovali su i učenici dva šesta razreda OŠ "Sever Đurkić".
3/15/2020

Вршњачка медијација

5.3.2020. Данас, на 5 .часу, ученици виших одељења су присуствовали предавању о вршњачкој медијацији. Наша Школа је формирала тим за медијацију где је у фокусу решавање сукоба разговорима и договорима, а вршњачки едукатори се спремају за своју будућу медијацију. Ово тема нам је блиска јер је наша вероучитељка, Биљана Јовић, лиценцирани МЕДИЈАТОР. Деца су била врло заинтересована.
3/15/2020

Proslava 8. marta

7.3.2020. Sada već tradicionalna proslava 8. marta u našoj školi sa kolegama iz svih škola iz naše opštine.
3/15/2020

Obeležen Svetski dan čitanja i pričanja bajki

26.02.2020. U III3 je obeležen SVETSKI DAN ČITANJA I PRIČANJA BAJKI. U školskoj biblioteci smo sa učiteljicom Dudom čitali i pričali bajke. Zaplovili smo u svet mašte praveći LAPBOOK. LAPBOOK je zbirka didaktičkog materijala koja pruža interaktivni prostor za crteže, kartice i tekst. Kombinovanje različitih tehnika čini da nastava i učenje budu igra i zadovoljstvo. Smenjivanjem zadataka pojačana je pažnja i koncentracija, a znanje ostaje trajno. Sve organizovale naše učiteljice Marijana Despotović i Dušanka Vijatov.
3/15/2020

Lelkes severesek az újvidéki színházban

11.02.2020. Összehaverkodtunk a színésszel Irány Fred ládájába. Zapletán Erika
3/15/2020

Dan sigurnijeg interneta

Danas su naši Severci, sedmaci i osmaci, uz pomoć nastavnika i drugih učenika, sproveli dve aktivnosti u okviru obeležavanja dana sigurnijeg i interneta. Osmaci su aknetirali nastavnike i porazgovarali s njima o upotrebi interneta, te im i diplome uručili. Sedmaci su anketirali učenike od 4. do 8. razreda i ponudili im da urade kratak test pod nazivom "Koliko si siguran na internetu". Osim što smo se zabavili, družili, negovali međusobnu saradnju i etos, naučili smo i dosta novog i korisnog o internetu. Za to su zaslužni i učenici koji su osmislili prezentaciju s nazivom "O internetu - pojam, pozitivne i negativne strane". Svoj rad su prezentovali danas pred 40 drugih učenika.
3/15/2020

Projektna nastava u 2. razredu

7.2.2020. U okviru projektne nastave i projekta pod nazivom "Igra satova" naši učenici su posetili časovničarsku radnju. Zahvaljujemo se Sunđi Antalu na divnoj priči o satovima. Bilo je veoma zanimljivo.
3/15/2020

Kutak za roditelje spreman zahvaljujući saradnji sa roditeljima

4.2.2020. Prostor za individualne razgovore sa roditeljima spreman zahvaljujući Jeleni i Miroslavu Vidanoviću, kao i našoj učiteljici Ivani Kikić.
3/15/2020

Време је за нове "Северце" да се упишу

29.01.2020. Буди и ти "Северац"!
3/15/2020

"Северци" део међународне сарадње

17.01.2020. Диван пример међународне сарадње и практичне примене учења другог страног језика-шпанског језика. Ученицима 6.2 и 6.3 разреда су стигле новогодишње честитке из Кракова. Послали су их другари из "Open Future Internacional school" који, такође, уче шпански језик. У месецу децембру су наши Шпанци послали своје честитке другарима из Пољске. Браво Северци и одлична идеја наставнице Светлане Ковачев.